Image module

Choma Group

A közelmúltban ünnepelte fennállásának hat évtizedes jubileumát az altruista kölcsönpénztárként indult Choma Leolej Hungária. A non profit szervezet célja az volt, hogy az országba érkező új oléknak kamatmentes kölcsön formájában pénzügyi támogatást nyújtson. Ez mind a mai napig nem változott, a magyar-ajkú jisuv számos tagja mondhatja el, hogy a Choma ott volt amikor szükség úgy kívánta.

Idővel a Choma mellett további két alapítvány is bekapcsolódott az új olék támogatási programjába. A Choma csoport  szervezetei ma így összekapcsolva, egymást kiegészítve szolgálják a magyarajkú olim közösséget.

CHOMA LEOLEJ HUNGÁRIA

NON PROFIT EGYESÜLET
Alapítás éve: 1958, non-profit egyesület. (amuta). Az alap közadakozásból jött létre, és tartja fenn magát.

SÁNDOR és ILONA GEWÜRZ

NON PROFIT EGYESÜLET
Alapítás éve:1996, non-profit egyesület. (amuta). Sándor és Ilona GEWÜRZ adományából képzett alap.

Alijázni, beilleszkedni egy a megszokottól eltérő közegbe, nyelvet tanulni, megélhetést biztosító elfoglaltságot találni, megterhelő egy vállalkozás.

CHOMA Csoport azért hozta létre az Olékat támogató programját, hogy ehhez a koránt sem könnyű lépéshez , a beilleszkedés első fázisához segítséget nyújtson

Jó ha tudod számíthatsz ránk, mint ahogyan mi is szeretnénk számítani rád, mikor az utánad jövő alija – nemzedék útját kell majd egyengetni, beilleszkedését segíteni.

Choma Csoport programja:

A magyar nyelvterületről alijázó zsidóság beilleszkedésének megsegítése, a magyar ajkú jisuv segítőkészségének koordinálása. A CHOMA Alap feltőkésítése, a rendelkezésre álló pénzeszközök bővítése, új források, adományozók bevonása a támogatási rendszerbe

INFORMÁCIÓS ADATBÁZIS kialakítása

Egy naprakész és folyamatosan bővülő adatbázis kialakítása, és működtetése (shalom-olim.com website, facebook közösségi oldalak, stb)

„ISMERJÜK MEG EGYMÁST, és a régi/új hazánkat” program.

Ismerkedési, és tájékozódási fórumok működtetésének pénzügyi támogatása /földrajzi területenként, helyi aktivisták bevonásával/ Támogatott témakörök:

zsidó hagyományokkal, az izraeli kulturális szokásokkal kapcsolatos előadások, aktuális beilleszkedési, munkavállalási stb. kérdések, egymás közötti információk cseréje

EGYÉB KULTURÁLIS, SZABADIDŐ, PROGRAMOK KÖLTSÉGEIHEZ VALÓ HOZZÁJÁRULÁS
Izrael nevezetességeinek, nemzeti parkjainak megismerése céljából szervezett kirándulások, zsidó ünnepek, közös megemlékezések stb.

BEILLESZKEDÉST SEGÍTŐ EGYÉNI TÁMOGATÁSOK:

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ.
Minden olyan államilag támogatott szak, technikusi, illetve felsőfokú képzés tandíjához való hozzájárulás, mely segíti az új olé beilleszkedését, munkavállalási esélyeit, valamint az ön és családfenntartó képességét növeli. (Kritériumok: államilag támogatott, államilag elismert képesítés)

RÖVIDLEJÁRATU KAMATMENTES HITEL.
Az ön és családfenntartó képességet növelő beruházások, (pld. vállalkozások indítása, eszköz-finanszírozás stb.- kezes, és fedezet szükséges!)

Image module

NÉLKÜLED, TÁMOGATÁSOD NÉLKÜL NEM MEGY

Minden egyes számlánkra befizetett adomány közelebb visz bennünket céljaink megvalósításához